Header kuva

Minkä oman aarteen Suomesta haluaisit nähdä Kansallismuseossa? Osallistu Kansallisaarteen etsintä -kampanjaan

Mikä on sinun aarteesi, jonka haluat jakaa muiden kanssa ja säilyttää tuleville sukupolville? Kansallisaarteen etsintä -kampanja etsii uudenlaisia ja henkilökohtaisia aarteita Suomesta. Osa aarteista pääsee esille Kansallismuseon näyttelyyn vuoden 2017 lopussa.

Kansallisaarre on henkilökohtainen, tärkeä ja arvokas asia tai esine. Rahallinen arvo tai perinteisesti ajateltu historiallinen arvo eivät ole tärkeitä. Aarre voi olla vaikkapa isovanhempien kertoma tarina, suvun salainen marjapaikka, festarimuisto, tunnelma, esine tai hetki.

Kansallisaarteita etsitään tällä sivustolla ja Instagramissa hashtagilla #kansallisaarre tai #kansallisaarteenetsintä 22.12.2016–15.10.2017. Kesällä Suomea kiertää lisäksi aarrekontti, jossa esitellään suomalaisten jakamia aarteita sekä kiinnostavia aarteita Kansallismuseon kokoelmista.

Lähetä aarteesi!

 

Aarrekonttikiertue tulee kesällä Kotkaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle!

Kesällä 2017 Kansallisaarteen etsintä -kampanja hyppää pyörille ja hurauttaa aarrekontilla neljään eri kaupunkiin. Aarteiden etsintä laajenee verkkosivuilta ja somesta Kotkaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle!

Vieraile aarrekontissa ja jaa oma aarteesi Suomesta! Voit jakaa aarteesi tuttuun tapaan tällä kampanjan verkkosivuilla tai Instagramissa tai tuoda aarteesi meille konttiin, jolloin me tallennamme kuvan ja tarinan aarteestasi. Voit myös kirjoittaa oman aarteesi ytimekkäästi yhdessä sanalla kontin aarreseinälle.

Kontissa pääset lisäksi tutustumaan muiden suomalaisten aarteisiin sekä Kansallismuseon kokoelmien helmiin. Ja tietysti kerromme lisää kampanjasta, joka huipentuu joulukuussa Kansallismuseon näyttelyyn, johon osa kampanjaan ilmoitetuista aarteista valitaan esille.

Design-kontti on Metropolian Ammattikorkeakoulun ja Kansallismuseon rakentama. Nähdään kiertueella!

Kiertue

• Kotka, Kotkan Meripäivillä, Vellamon ovien edessä 12.7.–16.7.2017
• Kuopio, Kuopiorockin aikaan Kuopion torilla, 28.7.–29.7.2017
• Oulu, Rotuaarilla 15.8.–17.8.2017
• Rovaniemi, Rovaniemen Wanhoilla markkinoilla 18.8.–20.8.2017

Aarrekontti viimeistä vaille valmiina lähtöön Kansallismuseon pihalla.